W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies

Akceptuje ciasteczka
pl en

Polityka prywatności

Polityka prywatności

UWAGA - STRONA W PRZEBUDOWIE!
 
Administratorem Państwa danych osobowych jest Firma FRAPOL Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie ul. Mierzeja Wiślana 8, Kraków 30-832,  KRS:0000035090, NIP: 679-00-85-168.
 
Dla podniesienia jakości bezpieczeństwa ochrony Państwa danych osobowych Firma FRAPOL Sp. z o.o. na podstawie art.36a ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014r poz. 1182 ze zm) powołała Administratora Bezpieczeństwa Informacji / ABI /, który prowadzi rejestr zbiorów danych przetwarzanych przez Administratora danych.

W tym  celu opracowano i wdrożono do realizacji POLITYKĘ BEZPIECZEŃSTWA OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH oraz INSTRUKCJĘ ZARZĄDZANIA SYSTEMAMI INFORMATYCZNYMI.
 
Administrator bezpieczeństwa informacji udostępnia rejestr do przeglądania na stanowisku dostępowym w systemie informatycznym administratora danych znajdującym się w siedzibie Frapol Sp. z o.o. przy ul. Mierzeja Wiślana 8, w Krakowie.
 
Wszelkie kwestie związane z ochroną danych osobowych w tym przeglądanie rejestru zbiorów danych przetwarzanych przez administratora danych należy zgłosić do Administratora Bezpieczeństwa Informacji telefonicznie 48 12 653 27 66 lub mogą Państwo zgłaszać pod adresem abi@frapol.com.pl.
 
Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez FRAPOL Sp. z o.o. wyłącznie w następujących celach:
  • promocji i marketingu bezpośredniego towarów oraz usług znajdujących się w ofercie FRAPOL Sp. z o.o. lub podmiotów z grupy kapitałowej, w której znajduje się firma FRAPOL Sp. z o.o.,
  • realizacji umów handlowych,
  • usług serwisowych,
Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne. Niepodanie danych osobowych może uniemożliwić kontakt z Państwem lub świadczenie usług przez firmę FRAPOL Sp. z o.o.
 
Przetwarzanie Państwa danych osobowych wymaga udzielenia przez Państwa zgody, na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych.
 
Na podstawie Ustawy, przysługuje Państwu prawo dostępu do danych osobowych oraz ich poprawiania. W celu uzasadnionego czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania danych osobowych lub ich usunięcia z bazy danych FRAPOL Sp. z o.o. prosimy o kontakt na adres e-mail: ABI@frapol.com.pl.
 
W celu ochrony Państwa danych osobowych, ich przetwarzanie odbywać się będzie na zasadach właściwych dla poziomu "WYSOKI" zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. z 2004 r. Nr 100, poz. 1024). 
W szczególności, przesyłanie danych osobowych w sieci publicznej następować będzie przy użyciu szyfrowania HTTPS. Ponadto, w celu zabezpieczenia systemu informatycznego firmy FRAPOL Sp. z o.o. przed dostępem nieuprawnionych osób trzecich, chroniony jest on programami typu firewall.
 
Podstawa prawna:
Ustawa  z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych Dz. U. z 2016 poz.922 /tekst jednolity/

Firma FRAPOL Sp. z o.o. dokładając najwyższej staranności w zakresie ochrony Państwa danych osobowych dokonuje w oparciu o audyty wewnętrzne  bieżących aktualizacji rozwiązań technicznych i informatycznych, dlatego też nasza Polityka Bezpieczeństwa może ulegać aktualizacjom do zapoznawania z którymi zachęcamy poprzez cykliczne odwiedzania naszej strony w niniejszej zakładce.
© 2018 Wszystkie prawa zastrzeżone przez Frapol Sp. z o.o.